Campionatul mondial de dans la bară - Brazilia 2014

<   înapoi
publicat Miercuri, 30 aprilie 2014, de Andreea Ursu-Listeveanu

Anul acesta, pe lângă Campionatul Mondial de Fotbal, Brazilia l-a găzduit și pe cel de dans la bară sau, așa cum le place participanților să-l numească, fitness la bară. Dansul care la începutul anilor ‘90 putea fi văzut doar în localurile erotice, încet, încet își pierde nuanța vulgară și deocheată dobândită în acest fel. Bara atrage tot mai mulți adepți, iar stilul de dans este treptat adus la același nivel cu acrobația.

Deosebit de greu de practicat și necesitând antrenament îndelungat, totuși dansul exotic, așa cum a mai fost denumit, se bucură de o popularitate în ascensiune. Atât de mare încât Brazilia a organizat între 25-27 aprilie, pentru al treilea an la rând, Campionatul Mondial de Dans la Bară. 150 de femei și barbați din 36 de țări s-au întrecut pentru premiul de 20.000 de lire sterline. La femei, câștigătoarea a fost Bendy Kate, pe numele său adevărat Kate Czepulkowski, din Bristol. În Marea Britanie, dansul la bară e ultima fiță în materie de fitness, iar cluburile unde se poate învăța și practica răsar ca ciupercile după ploaie.

Printre regulile campionatului s-au numărat următoarele interdicții: fără tocuri, fără chiloți tanga, fără bikini, fără costum de piele sau latex, dar, mai ales, fără mișcări  cu conotații sexuale. Orice mișcare de acest gen atrage imediata descalificare.Scris de Andreea Ursu-Listeveanu Google+ | Facebook | Twitter | Blog
Contribuie la articol: Trimite un pont | Sugerează o corectură
scrie un comentariu:
Notificare: