E-reader-ele pentru nevăzători mai au de așteptat

<   înapoi
publicat Marti, 13 mai 2014, de Andreea Ursu-Listeveanu

Gândite pentru a combate analfebetismul în rândul nevăzătorilor, e-reader-ele în limbajul Braille vor întârzia să apară pe piață. Nu pentru că nimeni nu s-a gândit să le inventeze, ci pentru că cercetarile și dezvoltarea lor au rămas fără fonduri.

Pera Technology, cei care s-au apucat de un prototip, s-au văzut înfrânți și-au trebuit să amâne dezvoltarea proiectului pentru când vor avea din nou fonduri. Societatea lucra deja de câțiva ani la acest gadget pentru nevăzători care folosea o tehnologie relativ cunoscută, deși scumpă: ecranul e-reader-ului era acoperit de o peliculă transparentă sub care se găseau cristale, care aveau proprietatea de a se extinde când erau supuse unui impuls electric, dând naștere caracterelor limbajului Braille.

E-reader-ul se numește Anagraph, iar până se adună din nou fonduri pentru continuarea cercetarilor, va rămâne să adune praf pe rafturile firmei, cu toate că potrivi părerii unei persoane cu dizabilități vizuale, Anagraph e ca „Sfântul Graal pentru nevazători și cititorii de Braille.”

foto via

 Scris de Andreea Ursu-Listeveanu Google+ | Facebook | Twitter | Blog
Contribuie la articol: Trimite un pont | Sugerează o corectură
scrie un comentariu:
Notificare: