Să ucizi o pasăre cântătoare are undă verde pentru digitalizare

<   înapoi
publicat Miercuri, 30 aprilie 2014, de Andreea Ursu-Listeveanu

Mulți scriitori, printre care Harper Lee, J.K. Rowling și Ray Bradbury, au fost destul de retincenți în fața evoluției tehnologiei și a schimbării obiceiurilor de lectură. Motiv pentru care a trecut ceva vreme până să accepte ca lucrările lor să fie digitalizate și transformate în audiobook-uri sau ebook-uri. Dacă ultimii doi au acceptat deja să facă acest pas, Harper Lee și-a dat acordul ca celebra ei carte, „Să ucizi o pasăre cântătoare”, să devină ebook, abia la vârsta de 88 de ani, pe care a împlinit-o pe 28 aprilie.

Pe 8 iulie, singurul roman pe care l-a scris vreodată va fi lansat în variantă digitală de către editura HarperCollins. „Sunt încă de modă veche. Ador cărțile vechi și prăfuite din biblioteci. Sunt uimită și copleșită că Pasărea a supraviețuit atât de multă vreme. Aceasta e Pasărea pentru noua generație.”, spune scriitoarea prin intermediul editorului său.

Cartea rămâne una dintre cele mai citite din lume și este studiată în programale școlare sau universitare. Digitalizarea ei nu face decât să-i sporească popularitatea, fiind și mai accesibilă, în special celor care au renunțat la cărțile tradiționale în favoarea celor electronice.

Dintre operele fundamentale ale literaturii, care nu s-au supus noilor trenduri, fac parte „De veghe în lanul de secară”, „Autobiografia lui Malcolm X” și „Un veac de singurătate”.

foto via


taguri:Harper Lee

Scris de Andreea Ursu-Listeveanu Google+ | Facebook | Twitter | Blog
Contribuie la articol: Trimite un pont | Sugerează o corectură
scrie un comentariu:
Notificare: